Gå till innehåll
Åby Badmintonklubb
Åby Badmintonklubb

Åbyslaget genomfört med rekordantal deltagare.

Åbyslaget genomfördes lördag och söndag 15-16 april med sammanlagt 251 deltagare och 470 spelade matcher.

Åbyslaget genomfördes med rekordantal i deltagare.

Det var glädjande nyheter att vi hade rekordantal i anmälningar till vår tävling Åbyslaget, men samtidigt så skapar det problem med att få alla matcher spelade under lördag och söndag. Vi hade många deltagare långt från vår region, de reste från städer som Malmö, Linköping och Stockholm.

Det var inte lätt att få till ett schema för alla åldersklasser och kategorier så att alla blir nöjda. Hänsyn fick tas till antal spelare i åldersklasserna, ålder på spelare och möjlighet till antal matcher under en dag och spelschema söndag. Det blev lite förseningar under lördagen, men på söndagen fungerade tidsschemat bättre.

För att kunna genomföra en tävling av denna storlek krävs det att det finns personer som vill hjälpa till. Ett stort tack till de från klubben som var med under lördag och söndag, utan er hade det inte kunnat bli en tävling.

Tack till: Magnus Nilsson, Tomas Gustafsson, Jesper Adolfsson, Alva Areslätt, Tilde Kleist, Hanna Sandberg, Sara Cahier, Maria Sköld, Henrik Liljedahl, Ian Mathias, Sebi Cherian, Gabriel Gebäck, Margareta Lundin Unger, Ester Bönström, Hanna Mellegård, Shaivi Sajwan, Reine Kosk, Sofia Idermark, Jennie Dahlberg, Jennifer Wang.

Det som inte är så bra är att det många gånger är samma personer som hjälper till på de aktiviteter/tävlingar vi har, så arbetsbelastningen inte blir jämnt fördelad. Om vi ska arrangera tävlingar i framtiden som skapar intäkter till klubben, för att kunna ha låga träningsavgifter, samt erbjuda spelare att tävla utan att betala anmälningskostnad, så måste fler spelare/medlemmar/föräldrar hjälpa till. Jag anser även att arrangemang av tävlingar skapar en klubbkänsla och viktiga samtal om utveckling i många områden inom klubben.

Åbyslaget gav 2023 en intäkt till klubben på 13.000 kr. 45 spelare kunde dessutom tävla utan att betala anmälningsavgift på en totalsumma av 14.500 kr (ca. 200-650 kr/spelare).

Jag kommer att skicka ut ett mail till våra medlemmar om arrangemang av tävlingar och hur jag ser på framtiden och där det finns en möjlighet att komma med synpunkter. Ett förslag kommer sedan att läggas fram till styrelsen för möjliga ändringar i medlemsvillkoren och kostnader för anmälningsavgifter för våra medlemmar i våra egna arrangerade tävlingar.

Jonas Herrgårdh, verksamhetschef, Åby Badmintonklubb/hall
Åbyslaget

Publicerad: 2023-04-20

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Författare: Jonas Herrgårdh

Sponsorer

Besöksadress

Åby Badmintonhall
idrottsvägen 1, 431 62 Mölndal

Övrigt

Bankgiro 326-2961
Org nr. 852000-3065

Kontakta oss

Tel. 0767678090
Mejl: info@abybadminton.se